blog-logo
5 Star Rating

5 Jaar Garantie

Sample logo

Gratis Kleurstalen & Snel Thuis

Tot 70% Voordeliger

Een goede nachtrust met deze tips!

Onze avondroutine heeft invloed op hoe we ons overdag voelen, dus het is belangrijk om te leren hoe je goede slaapgewoonten kunt ontwikkelen. We hebben wat handige tips en trucs verzameld om je te helpen je slaapgewoonten te verbeteren, van dagelijkse routines tot het gebruik van de beste verduisterende raamdecoratie en gordijnen. Laten we onze gewoonten en slaapkamers een opfrisser geven! Uitgerust opstaan… begint bij een goede nachtrust!

Vergeet je niet in te schrijven voor onze emails voor inspiratie en acties!

Goede nachtrust met een blackout voering in je raamdecoratie
Tips om beter te slapen.

Snelle tips voor betere slaap.

Een goede nachtrust begint niet pas bij het naar bed gaan. Je dagelijkse routine en keuzes hebben invloed op je slaap, en met deze tips kun je langzaam toewerken naar gezondere slaapgewoonten:

◼️ Probeer minstens 20 minuten per dag te bewegen. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om je slaap te verbeteren.

◼️ Vermijd cafeïne in de late namiddag en avond. Ook thee en chocolade kunnen je slaap verstoren als je die ‘s avonds consumeert.

◼️ Zorg voor voldoende daglicht. Natuurlijk licht overdag is belangrijk om je interne klok in balans te houden. Als je niet naar buiten kunt, laat dan zoveel mogelijk daglicht binnen via je ramen. Voile gordijnen of Duo rolgordijnen zijn hier ideaal voor. Kijk ook bij onze andere tips voor de keuze van raamdecoratie.

◼️ Beperk schermtijd voor het slapengaan. Probeer minstens een uur voordat je gaat slapen minder naar schermen te kijken.

Bij tips om je slaap te verbeteren kan zeker de slaapkamer niet ontbreken.

Slaapkamer met verduisterend vouwgordijnen en verduisterende gordijnen. Ideaalin iedere slaapkamer, voor een goede nachtrust

Maak je slaapkamer slaapvriendelijk met verduisterende raamdecoratie

Het start met de slaapkamer. De ideale slaapkamer is koel, stil en donker. Je slaapkamer moet een plek zijn waar je tot rust komt en slaapt, dus vermijd laat ‘s avonds tv kijken of surfen op internet. Door een optimale omgeving te creëren, leg je de basis voor een consistente en rustgevende slaap. Hier zijn wat tips om je slaapkamer klaar te maken voor een goede nachtrust:

◼️ Ten eerste zorg je dat de temperatuur in je slaapkamer comfortabel is. Als het te warm of te koud is, kan dat je slaap verstoren. Investeer in goede, op maat gemaakte raamdecoratie, zoals thermische raamdecoratie of gordijnen, om de temperatuur het hele jaar door optimaal te houden.

◼️ Vervolgens kies je een goed kussen en matras dat bij je past en comfortabel is.

◼️ Daarnaast verminder of blokkeer je het licht in je slaapkamer. Je slaapt beter in een donkere omgeving. Verduisterende raamdecoratie houdt je kamer zelfs overdag donker.

◼️ Tot slot zorg je voor goede ventilatie in je slaapkamer. Frisse lucht kan helpen om beter te slapen. Open daarom 20 minuten voordat je gaat slapen een raam.

Een vaste bedtijdroutine, gezonde gewoonten en een optimale slaapomgeving zijn essentieel voor een betere nachtrust. Probeer deze tips in je dagelijkse routine op te nemen en bekijk onze collectie verduisterende rolgordijnen en gordijnen voor alles wat je nodig hebt om je ramen te bedekken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij helpen je graag verder met je keuze voor de juiste raamdecoratie. Bestel gratis kleurstalen op onze site of neem contact op met onze vriendelijke klantenservice als je nog vragen hebt!