blog-logo
5 Star Rating

5 Jaar Garantie

Sample logo

Gratis Kleurstalen & Snel Thuis

Tot 70% Voordeliger

Je nieuwe raamdecoratie opmeten doe je zo!

Heb je gevonden waar je naar op zoek bent en wil je gaan meten? Wij zullen je een handje helpen om het opmeten makkelijker te maken!

Het stappenplan voor het opmeten van je ramen.

Je kan deze tips gebruiken voor het opmeten van de volgende producten:

Bepaal eerst of je je raamdecoratie binnen of buiten twee punten wilt opmeten. Wanneer je het product tussen twee punten, zoals 2 muren of binnen een kozijn wilt plaatsen, zien wij dit als in het kozijn.

Wanneer je de raamdecoratie in de vrije ruimte plaatst, dus wanneer er links en rechts geen muren of een kozijn zit, zien wij dit als op het kozijn. Kies ook voor op het kozijn wanneer je bestaande raamdecoratie wilt vervangen voor een nieuw product.

Omdat wij gebruik maken van 2 verschillende meetopties, meet je deze ook verschillend op. Eerst leggen wij je uit hoe je de raamdecoratie opmeet voor de meetoptie in het kozijn. Vervolgens leggen wij je uit hoe je buiten het kozijn meet.

Let goed op of je voldoende diepte hebt voor de raamdecoratie die je wilt plaatsen.

Hoe meet ik mijn raamdecoratie in het kozijn?

Meten tussen 2 punten

Gebruik voor het opmeten een metalen meetlint. Zo meet je je raampartij zo nauwkeurig mogelijk en voorkom je dat je de verkeerde maat opgeeft.

Meet de binnenkant van je kozijn op 3 plekken op. Gebruik hiervoor de bovenkant, het midden en de onderkant. Geef de kleinste maat aan ons door.

Houd zelf geen rekening met inhoudingen. Wij zorgen ervoor dat je raamdecoratie perfect past!

Hoe meet ik mijn raamdecoratie op het kozijn?

Meten buiten 2 punten

Gebruik ook voor het meten op het kozijn een metalen meetlint om je maat zo nauwkeurig mogelijk op te meten.

Meet de volledige breedte en hoogte op waar je de raamdecoratie wilt hebben. Hier kan je zelf 10 cm bij toevoegen aan de breedte. Ook kan je 7 cm toevoegen aan de lengte. Dit zorgt voor ervoor dat de lichtlekkage minimaal is.

Wanneer je een bestaand product wilt vervangen en deze exacte maat wilt ontvangen, meet je simpelweg de breedte en hoogte van het product op. Let op: meet altijd inclusief de fittingen. Wij zullen dezelfde afmeting leveren.

Ben je klaar met het opmeten? Geef de maten door en laat de rest aan ons over!

Top-Tip: Bekijk alvast onze montage gids, zodat je daar helemaal klaar voor bent wanneer je raamdecoratie binnen is.