blog-logo
5 Star Rating

5 Jaar Garantie

Sample logo

Gratis Kleurstalen & Snel Thuis

Tot 70% Voordeliger

Zo meet jij je nieuwe rolgordijn!

Wil jij je huis een upgrade geven? Of wil je oude raamdecoratie vervangen met nieuwe rolgordijnen? Twijfel je hoe je dit precies meet? Geen zorgen! Wij zullen je met onze tips & trics verder helpen.

First things first:

Meet onderstaande producten gemakkelijk op met de tips in deze blog:

Dubbele Rolgordijnen in een kozijn

Voordat je begint met meten, is het belangrijk dat je bepaalt waar je het rolgordijn wilt monteren. Is dit tussen 2 muren of binnen een kozijn? Dan meet je het rolgordijn “in het kozijn“, dit wordt ook wel “in de dag” genoemd.

Monteer je het rolgordijn buiten het kozijn of vervang je een bestaand rolgordijn, kies dan voor de optie “op het kozijn“, ook wel “op de dag” genoemd.

Wij maken onderscheid tussen 2 manieren voor “op het kozijn” montage.

  • Van beugel tot beugel
  • Stofbreedte

Wanneer je de exacte maten wilt ontvangen die je opgeeft, kies je de optie “van beugel tot beugel”. De beugels zitten dan in de maat gerekend.

Kies je voor de optie “stofbreedte”, is dit alleen de breedte van de stof. De afstand van beugel tot beugel zal dan +/- 35mm breder zijn dan de stofbreedte. Als je een bestaand rolgordijn wilt vervangen en dezelfde stofmaat wilt ontvangen, kies je de optie “stofbreedte”.

Wat voor diepte heb ik nodig voor het monteren van rolgordijnen?

Voor het monteren van rolgordijnen is de diepte belangrijk. Wanneer je geen voldoende ruimte hebt, zal het rolgordijn niet passen. Bekijk daarom vooraf goed welke diepte je hebt en wat de vereiste diepte is. De vereiste diepte verschilt per manier van monteren. De benodigde diepte voor rolgordijnen is als volgt:

  • Wandmontage Enkel Rolgordijn = 70 mm
  • Plafondmontage Enkel Rolgordijn = 50 mm
  • Wandmontage Dubbel Rolgordijn = 105 mm
  • Plafondmontage Dubbel Rolgordijn = 105 mm

Hoe meet ik mijn rolgordijn in het kozijn?

Gebruik voor het opmeten een metalen meetlint. Hierdoor meet je de maat het meest nauwkeurig op.

Meet je breedte en hoogte op 3 plaatsen op. Geef de kleinste afmeting op die je opmeet.

Houd geen rekening met inhoudingen, wij zorgen ervoor dat je rolgordijn perfect past.

Hoe meet ik rolgordijnen op het kozijn?

Voor het meten van beugel tot beugel, geef je simpelweg de exacte maat door die je wilt ontvangen, je krijgt deze maat dan precies van ons geleverd. Je kan ervoor kiezen om 10 cm aan de totale breedte toe te voegen en 7 cm aan je totale lengte toe te voegen. Hierdoor voorkom je lichtlekkage aan de zijkanten van het rolgordijn.

Gebruik voor het opmeten een metalen meetlint, zo voorkom je fouten in het opmeten van je maat.

Wil je een bepaald oppervlakte bedekken met de stof en heb je voldoende ruimte? Bestel dan het rolgordijn als “stofbreedte”. Wij zullen de opgegeven breedte maken als stof. Let op: hier zullen de beugels van 35mm aan de zijkant bij zitten. De totale breedte zal dus 35mm breder uitvallen dan je bestelde breedte.