blog-logo
5 Star Rating

5 Jaar Garantie

Sample logo

Gratis Kleurstalen & Snel Thuis

Tot 70% Voordeliger

Hoe houd je raamdecoratie schoon?

Raamdecoratie is een investering voor in huis. Daarom wil je natuurlijk dat het er zo lang mogelijk chic en stijlvol uitziet. Hoe houd je het zo lang mogelijk in perfecte staat? We geven we je een paar eenvoudige tips en tricks!

Hoe maak je Vouwgordijnen schoon?

Grondig schoonmaken

Allereerst is het in de meeste gevallen de eenvoudigste manier om stof te zuigen met een borsteltje om je Vouwgordijn thuis op te frissen. Vervolgens kun je er met een textiel verfrisser overheen voor een frisse en schoon afwerking. Voor kleine vlekken kunt je het beste het Vouwgordijn afvegen met een vochtige doek. Bovendien is dit snel en eenvoudig en laat geen watervlekken achter op de stof.

Voor een grondiger schoonmaakbeurt raden we je aan om het Vouwgordijn naar de stomerij te brengen. Want van welk materiaal ze ook gemaakt zijn, ze worden altijd op de juiste manier gereinigd. Daarnaast kun je ze ook gemakkelijk verwijderen om schoon te maken, want de stof is met klittenband aan de rail bevestigd en kan dus gemakkelijk worden losgemaakt.

Hoe maak je Rolgordijnen schoon?

Gemakkelijk te onderhouden

Rolgordijnen zijn een slimme keuze om de eenvoudige reden dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Of ze nu van polyester of PVC zijn, regelmatig afstoffen met een droge doek helpt om ze in een uitstekende staat te houden.

Voor andere vlekken zijn biologisch afbreekbare doekjes een prima oplossing! Bovendien zijn ze vochtig genoeg om Rolgordijnen grondig schoon te maken zonder vlekken achter te laten. Daarnaast hebben ze geen schadelijke stoffen die de stof kunnen beschadigen of bevlekken, waardoor ze een slimme keuze zijn!

Hoe reinig je Verticale Jaloezieën?

Regelmatig afstoffen

Een van de eenvoudigste manieren om Verticale Jaloezieën thuis schoon te maken en ze langer in goede staat te houden, is door ze regelmatig af te stoffen. Je kunt hiervoor het beste een plumeau of een stofzuiger gebruiken.

Ook kun je de lamellen verwijderen om ze schoon te maken. Je hebt alleen een groot plat oppervlak en een vochtig doekje nodig. Veeg ze voorzichtig schoon, aan beide kanten zonder te hard te drukken. Maak ze schoon met een droge doek voordat je ze weer ophangt.

Hoe maak je Houten Jaloezieën schoon?

Lichte schoonmaakbeurt

Als je Houten Jaloezieën alleen een lichte schoonmaakbeurt nodig hebben, is een plumeau of een droge doek voldoende! Kantel de lamellen zodat ze gesloten zijn en stof ze licht af. Kantel de lamellen vervolgens de andere kant op en herhaal het proces.

Om de afwerking nog te verbeteren, kun je wat meubelpoets en een pluis vrije doek gebruiken. Zet de lamellen in de open stand, spuit ze in met poetsmiddel en wikkel de doek dan om een stijf voorwerp dat tussen de lamellen past. Je kunt dan gemakkelijk tegelijkertijd de onderkant en de bovenkant van de lamel poetsen.

Hoe reinig je PVC Jaloezieën?

Afstoffen en schoonvegen

Voor het reinigen van PVC Jaloezieën is het proces iets eenvoudiger, omdat ons houtimpressie assortiment niet gevoelig is voor waterschade. Stoffige jaloezieën kun je een droge doek of een plumeau gebruiken. Voor hardnekkige vlekken gebruik je warm water en een doek met een beetje afwasmiddel en veegt je de jaloezieën goed schoon. De jaloezieën zijn waterdicht en duurzaam, dus het schoonmaken van jaloezieën van imitatiehout neemt geen enkele tijd in beslag. Het even afstoffen en schoonvegen van de Jaloezieën kan al een wereld van verschil maken.

Hoe maak je Aluminium Jaloezieën schoon?

Diepere reiniging

Er zijn een paar manieren om ervoor te zorgen dat de Aluminium Jaloezieën in de beste conditie blijven. Voor een lichte schoonmaakbeurt kun je deze stofzuigen of met een plumeau langs de lamellen wanneer ze gesloten zijn. Een alternatief hiervoor is het gebruik van een stofzuiger met een geschikt hulpstuk om het er zo goed als nieuw uit te laten zien!

Voor een iets diepere reiniging haal je de Aluminium Jaloezie voorzichtig naar beneden en stop je deze in bad. Jaloezieën op deze manier wassen is een geweldige techniek om enigszins hardnekkige vlekken op de lamellen te verwijderen. Dompel de jaloezieën onder in warm zeepwater, laat ze ongeveer een half uur weken en ga er voorzichtig overheen met een doekje. Zodra je klaar bent spoel je het resterende sop weg en laat je deze drogen.

Hoe maak je Plissé Gordijnen schoon?

Snelle en gemakkelijke reiniging

Voor het schoon houden van Plisségordijnen is in de meeste gevallen een lichte schoonmaakbeurt voldoende. Om te beginnen kun je met een stofzuiger met een borstelstuk voorzichtig over de gordijnen voor een snelle en gemakkelijke reiniging zonder risico op schade gaan.

Als je hardnekkiger vlekken hebt, kun je warm water gebruiken en een zachte doek om ze schoon te maken. Gebruik bij voorkeur een vochtige doek, zodat het slimme honingraatmotief zijn vorm behoudt.